default

Emberi devolúció : A védikus magyarázat

Napjainkban a legtöbben viszonylag egyszerűen magyarázzák az ember származását. Vagy a teremtés-elméletet, vagy a darwini evolúciót, vagy pedig a földön-kívüli beavatkozás elméletét fogadják el. Az emberi devolúció védikus magyarázata mindháromból tartalmaz alapelemeket.

A szokásos teremtés-elmélettel összhangban a védikus magyarázat is leszögezi a mindenütt jelenlevő, tudatos felsőbb intelligencia létezését. De a védikus elmélet evolúciós vonásokat is tartalmaz. A darwinisták módosított szaporodást értenek evolúció alatt. Amint látni fogjuk, a védikus elméletben is található módosított szaporodás, ez intelligensen vezérelt genetikai technikát jelent, amely az élet összetett, bonyolultabb formáiból kiindulva jut el az egyszerűbb, durvább formákig. Ezen felül a védikus elmélet földön-kívüli elemeket is tartalmaz.

Rádha Mádhava dása előadása a védikus beszámolóról fog szólni, ami - ha elfogadjuk kifejezésmódját - eszközt nyújthat az anyagi tudomány néha ellentmondásos állításainak kiértékeléséhez, és annak a történeti folyamatnak a megértéséhez, amelynek során ezekből a bizonyítékokból egyeseket - mások rovására - előnyben részesítettek.