default

A mítoszok mögötti valóság és illúzió a valóságban

A tudásról alkotott mai fogalmaink partján állunk, és figyelő tekintetünket a holisztikus kultúrák hatalmas óceánjára függesztjük. Megízleljük az ösztönös kíváncsiság élményét, amely arra kalandra sarkall, hogy bejárjuk a világ legősibb bölcsességének tengerét, és megfejtsük az ehhez kapcsolódó rejtélyeket is.

Ami ma tudomány, az holnap gyakran csak mítosz. És hasonlóan: ami ma mitológia, az holnapra történelemmé válhat. Olykor abból lesz tényszerű valóság, amit régen egyértelműen mítosznak tekintettek.

Minden történetírásnak része a szelekció. Kiválasztanak bizonyos eseményeket, és egy szintén megválasztott szemléletmód alapján csak ezeket jegyzik le. Viszont a kutatási eredmények, amik előttünk hevernek, képesek új távlatokat nyitni, hogy felülírjuk az elképzeléseinket a Mítosz kontra Valóság csatában.

Az előadást Solymos Eszter tartja, aki bepillantást nyújt az olyan modern felfedezések világába, amik a valóság szintjére emelik a sok ezer éves mitológiák világát, és ezzel átírhatják a történelemszemléletünkről alkotott fogalmainkat is.

[TÉRKÉP] [LINK]

[CIKKEK] [LINK]

[VIDEÓK] [LINK]

Az esemény FB oldala: [LINK]

További eseményeink: [LINK]

Az előadás ingyenes.

szeretettel várunk!