default

A társadalmi szokások gátolhatják az ésszerű gondolkodást?

Az ember egy manipulálható lény, és ha egy téves információt elégszer ismételnek neki, akkor az már valóságá válik a számára. És ha elég egyén tanulja meg a hazugságot, és az úgynevezett kultúra pedig tovább is adja ezt a következő generációnak, akkor az, hagyománnyá válik.

Annak ellenére, hogy próbálunk a dobozon kívül gondolkodni, még mindig béklyóba köthetnek minket olyan társadalmi sémák, amikről nem is sejtjük, hogyan bénítják meg a gondolkodásunkat, és torzítják el a természetes érzékelésünket. Még felfognunk is nehéz, hogy ez milyen kártékony lehet számunkra.

Az általános viselkedési szokásokat, amik alakítják a jellemet is, felruházhatjuk a tradíció vagy hagyomány jelzőkkel, de ez nem jelenti azt, hogy ezek racionális alapokon nyugszanak, erkölcsileg rendben vannak, vagy jó következményeket hoznak majd a számunkra. Caitanya Dász, előadásán, megmutatja majd nekünk a józan gondolkodáshoz vezető legrövidebb utat, ami érdekes, megdöbbentő és tanulságos felismeréseket eredményez majd.

Az előadás ingyenes,

szeretettel várunk!

TÉRKÉP [LINK]

CIKKEK [LINK]

VIDEÓK [LINK]

HÍRLEVÉL [LINK]

További eseményeink: [LINK]