A több a jobb?

A több a jobb?

Az ember könnyen egy bizonyos káprázat csapdába eshet. Ismerek én is olyanokat akiket elkapott ez a bizonyos káprázat, bár ez gyógyítható. Sokan hiszik: „ha több ezem-azom van, akkor jobb vagyok mint mások". Nem pont a mütyűr vackokra gondolok, hanem pl: ha több aranyérmem, vagy több részvényem több barátnőm stb. van akkor jobb vagyok

Aktív lelki élet

Aktív lelki élet

Mint ahogy az átlag ember nyilvánvalóan nem mehet be csak úgy a Fehér Házba, hogy ott egyből közvetlenül az Elnökkel való találkozást követelje, hasonlóan nem sétálhat be akárki egy templomba, azzal a kéréssel és elvárással, hogy "Mutassátok meg nekem Istent!"

Az igazi kihívás

Az igazi kihívás

Az ember háromszorosan determinált lény: biológiailag, mentálisan és spirituálisan. A biológiai determináltság az emberben rejlő állat, melynek megszelídítése legtöbbünknek szép és bukásokkal terhes, életre szóló feladat.

Mi a kapcsolat a fogyasztói kultúra, a materializmus és a környezeti válság között?

Mi a kapcsolat a fogyasztói kultúra, a materializmus és a környezeti válság között?

A környezet pusztulása riasztó méreteket öltött. Nap mint nap súlyosabb becsléseket tesznek közzé a globális felmelegedéssel, az ózonréteg pusztulásával, a termőtalaj eróziójával, az esőerdők irtásával, a savas esőkkel, a mérgező hulladékokkal, a fajok gyorsuló ütemű kihalásával és az élelemben és a vízben található növényvédő szer maradványokkal kapcsolatban.

A valódi érték

A valódi érték

A védikus kultúra és mai kultúra között nem az ismeretszerzés minőségében van döntő különbség.

A modern élet ritmusa

A modern élet ritmusa

Az átlagember nem igen használja szabad akaratát. És csakugyan, hogyan tekinthető szabadnak, ha egyszer annyi minden megköti?

Kitörölheted...

Kitörölheted...

Volt már veled olyan , hogy ülsz valami nyugis helyen és álmodozgatsz hogy mit csinálnál ha...?

A vándorok menedékhelye

A vándorok menedékhelye

Bírbal nagyra értékelte az alázatosságot. Maga is hű példája volt ennek. Akhbar császár 13 évesen került a trónra. Ezt követően a világ egyik leghatalmasabb birodalmát építette fel. Fényes pompában élt. Ennek tudatában talán nem érthetetlen, hogy a császár néha olyan felfuvalkodott módon viselkedett, mintha az egész világ az övé lenne. Egy nap Bírbalnak elege lett ebből.

Követni önmagadat

Követni önmagadat

Szerzetesként utazom a vilagban, spiritualis alapelveket tanítva. A következő egy erdekes beszelgetes ami néhány fiatal fiúval folytattam az egyik előadásom utan.

Mi a karma?

Mi a karma?

A karmaegyike azoknak a témáknak, amiről sokan tudnak egy kicsit, de kevesen értik hogyan is működik pontosan, és mennyire bonyolult is valójában.

A tudat természete

A tudat természete

Miközben olvasunk, tudunk róla, hogy olvasunk. Nemcsak halljuk a hozzánk intézett kérdéseket, és válaszolunk rájuk (ezt akár egy jól programozott gép is meg tudja tenni), hanem tudatában is vagyunk, hogy hallunk - amire egyetlen gép sem képes.

Folyékony szépség!

Folyékony szépség!

Számtalan "most lerántjuk a leplet a szépség titkairól" kezdetű írás kering a világhálón, és a nyomtatott magazinok oldalain. Mi viszont kijelentjük, hogy tényleg képesek vagyunk arra, hogy felfedjük ezt a népszerű titkot az emberiség számára, nem csak a női olvasók hasznára!

Ne térj vissza!

Ne térj vissza!

Az ősi India bölcsei arra figyelmeztetnek, hogy az emberi élet arra való, hogy kiszabaduljunk a lélekvándorlás végtelen körforgásából. Ne térj vissza! - hangzik az intelmük.

Buddha : rövid ez az emberi élet és nem szabad ostobaságokra vesztegetni!

9 pontos irányelv, hogy tájékozódni tudj a különböző filozófiák között!

A Legnagyobb Bolond!

Az elme játéka

A TÉRKÉPEK EGY ISMERETLEN INTELLIGENCIÁRA MUTATNAK

A szív sötétje

A 4 világkorszak. Ősi írások az időciklusokról

A nagy ugrás

Hősök tele

A védikus technológia és misztikus képességek

AZ EMBERISÉG ELTITKOLT TÖRTÉNETE

Test-tudat

AZ ÁRYA MíTOSZ - 2. RÉSZ

AZ ÁRYA MíTOSZ - 3-rész

Tisztán láss!

A TERMÉSZET HÁROM KÖTŐEREJE ÉS A HELYZETFÜGGŐ TUDÁS

Dicshimnusz

A haladás csak egy mítosz!