default

Kitörölheted...

Volt már veled olyan , hogy ülsz valami nyugis helyen és álmodozgatsz hogy mit csinálnál ha...?

Mindannyiunknak vannak álmai, vágyai és tervei, amelyek közül egyik-másik az álomból tervvé, majd valósággá is válik. Vannak olyan vágyaink, amelyek azonnal, és vannak olyanok, amelyek sosem válnak valóra. De vannak olyan valóra válások is, amelyek sosem voltak kifejezetten a vágyaink, mégis a rendelkezésünkre állnak olyan természetesen, mintha valamikor már korábban ’megdolgoztunk’ volna értük, csak nem emlékszünk arra, hogy mikor.

Miért van meg valakinek mindene úgy, hogy szinte semmit nem tett ezért, mások pedig bármit tehetnek, szinte semmijük sincs? És ha valamit, amire igen hosszú ideje és rettentően vágytál megkapsz, mi változik?

Az emberek életük során annyi mindent és mindenkit gyűjtenek maguk köré, a facebookon több száz ismerős, a polcon rengeteg könyv, a szekrényben számtalan ruhanemű, a laptopon több gigabytenyi zene és film, az ipod naptárban minden hétvégére számtalan party, az x-edik nyelvvizsga és a nemistudomhányadik diploma... és még hosszan sorolhatnánk, hogy mennyi mindent halmozunk fel.

Időnként még az is előfordul, hogy ezeknek a felhalmozásoknak hasznát vesszük, de - ha őszintén magunkba nézünk - azt mondhatjuk, hogy a legtöbb ezek közül egy idő után a fényét veszti.

És ha még ennél is őszintébben nézünk magunkba, kiderül, hogy a ritkán használható dolgok között még mindig rengeteg olyat tartunk, amelyek nem jelentenek megoldást az igazi problémáinkra, hiszen bármilyen intelligensek is vagyunk, akárhány nyelvet beszélünk, sőt akármennyire egészséges életmódot is folytatunk, vannak az életnek olyan természetes velejárói, amelyek során ezek a felhalmozott tárgyak és személyek egyáltalán nincsenek a hasznunkra.

Hogy melyek ezek a nevezetes életszakaszok? A SZÜLETÉS, az ÖREGSÉG, a BETEGSÉG és a HALÁL, melyek közül legalább kettővel mindannyian találkoztunk, hiszen élünk, és ha máskor nem, gyerekkorunkban valamilyen betegség okozott kellemetlen pillanatokat az életünkben. A másik két életszakasszal is minden bizonnyal találkoztunk már; akármelyikünk rokonai, barátai, ismerősei lehetnek öregek, vagy akár már meg is halhattak.

A magunk köré gyűjtött dolgoknak ezekben a helyzetekben milyen hasznát vehetjük? Mi az, amire az élet során valóban támaszkodhatunk, mi az, ami erőt ad, és ami által az elkerülhetetlen helyzeteken képesek lehetünk úgy felülemelkedni, hogy annak pozitív tapasztalat legyen a végeredménye?

Az a módszer, az a tudás, amely megadja ezt a lehetőséget az az igazán hasznos, azt kell magunkba gyűjteni. Ezen kívül minden mással csak kitörölheted...