A Dhíra Kutir egy közösségi tér, ahol helyet adunk egy olyan kialakuló közösségnek, ami menedéket biztosít az életedben, táplál, támogat, mint egy jó barát, akire mindig számíthatsz. Védőhálót képez alattad, míg az életed kötéltáncát járod.

A vágyunk az, hogy a Dhira Kutir legyen a második otthonod. Számunkra fontos, hogy aki betér hozzánk, boldogabban távozzon, mint ahogyan jött, feltöltődve  intellektuálisan és érzelmileg.

Készen állunk arra, hogy erőfeszítéseket tegyünk annak érdekében, hogy ti fejlődjetek, tanuljatok magatokról, másokról, és boldogabbak legyetek. Rengeteget gondolkodunk és ténykedünk, hogy ez a hely egyre jobb és jobb legyen.
Mi nem akarunk átformálni, te tökéletes vagy magad valójában. Viszont szeretnénk inspirálni, ahogyan csak módunkban áll, hogy bővüljön a megértésed, és közelebb kerülj önmagadhoz.

A Dhíra Kutirban rendelkezünk jó pár ütőképes megoldó-kulccsal, próbálgasd bele őket életed problémáinak zárjaiba!

Ismerd meg azt az utat, amivel a saját középpontodba kerülsz. Ha ismered a belső egyensúlyodhoz vezető legrövidebb utat, nem kell többé aggódnod: ha kibillensz, ráléphetsz a kitaposott ösvényedre. A te életed, a te utad. Járj rajta magabiztosan!

Kinek és minek biztosít teret a Dhíra Kutir?

Ez a teret szeretnénk mindenkinek adni, aki szívesen fogadja, de főként azoknak szól:

  • akik szeretnének a mai felszínes világban mélyebb és érettebb személlyé válni,
  • akik tartalmas célokat, erős közösséget és kiteljesedést keresenek,
  • akik szeretnének tudatosan és erőszakmentesen élni,
  • akik szeretnének erős, pozitív, támogató közösségeket építeni.

A Kutirban a hét 5 napján találhatsz magadnak tartalmas elfoglaltságot, jó társaságot, finom vegan ételeket, értelmes kérdéseket és értelmes válaszokat!  Igyekszünk teret adni a találkozásoknak és a közös gondolkodásnak, a kultúrának, a zenének, és sok más művészetnek.

Ami vár itt rád:

  • Filozófia, önismeret, gasztro, zene, éneklés, yoga, meditáció, tánc, jellemfejlődés, természetjárás, utazás, természetvédelem, művészet és dráma.
  • Sok interaktív program, képzés, közös beszélgetés, szabadidős tevékenység, változatos témákban.
  • Finom vegan ebéd (diákmenüként adományos jelleggel), egy jó turmix, tea, vagy süti, és más egzotikus csemegék.

Milyen értékek mentén működünk?

lokā samastā sukhino bhavantu
(ejtsd.: LOKAH SZAMASZTAH SZUKHINO BHAVANTU)

„Legyen minden élőlény mindenütt boldog és szabad,

és az én életem gondolatai, szavai és cselekedetei járuljanak hozzá minden létezőnek a boldogságához és szabadságához!”
(Katha Upanishad invokáció)

A Dhíra Kutir közösségének filozófiája az 5000 éves indiai jóga-írásokon, a Védákon alapszik. Mit jelent ez? Azt, hogy a rendszer értékálló, és egy kipróbált, bejáratott metódust kínál az élet kihívásainak legyőzésére és az önmegvalósításra.

Célunk: EGYÉNI FEJLŐDÉS+KÖZÖSSÉGÉPíTÉS

A név:

Kettő idegen szóval indítani nem tűnik szerencsésnek, de ha megtudod a jelentésüket, úgy már könnyen emlékezni tudsz majd rájuk. Reméljük, a közösségi tér neve idővel fogalommá válik majd a fiatalok körében.

Kutir, vagyis?
A kutir szó azt jelenti: menedék vagy egy kisebb házikó, lak.

Dhíra, azaz?
Dhíra az önmegvalósítás szintje, szó szerinti jelentse: józan, türelmes, háborítatlan, önfegyelmezett

Arra az emberre utal, aki háborítatlan marad még akkor is, ha kihívóan viselkednek vele, akit semmi sem zavar meg, s még ha oka lenne rá, akkor sem háborog, minden körülmények között boldog.

Közösségi terünk egy olyan menedéket ajánl ebben a nagy és zavaros-zsizsegő városban, ahol egy józan, kiegyensúlyozott, toleráns közösségben kerülhetsz közelebb önmagadhoz, és te magad is békéssé és elégedetté válhatsz.

Projektek


Csatlakozz hozzánk a heti előadásokra, meditációkra, work-shopokra és finom vegán ételekre!

Legyél aktív résztvevője és alakítója a Kutír életének, eseményeinek!

HA AKAROD, AKTíV KÖZREMŰKÖDŐKÉNT RÉSZT VEHETSZ PROJEKTJEINKBEN, így megérezheted azt az ízt, amit azok éreznek, akik másoknak segítenek.

Rendszeres, heti előadások: szerdánként Govinda Klub előadásokkal és életmódklubbal várunk, csütörtökönként a Dhíra olvasókör vár, amelynek keretében tanulmányozzuk és megvitatjuk a védikus jóga-írásokat (például a Bhagavad Gítát). Gyere, és hozd a kérdéseidet, hozzászólásaidat!

Meditáció: Minden héten, pénteken közös, zenés meditációval várunk! A pénteki meditáció előtt rendszeresen tartunk Work-shopot vagy közös próbát. Ide elhozhatod saját hangszered, ha már zenélsz, ha még nem, itt tanulhatsz pár hangszeren.

Képzések és work-shopok: A fentebb említett érdeklődési körök szerint változatos és rendszeres work-shopokkal és képzésekkel készülünk. Ha van valamilyen értékes tudásod, skilled, amit szívesen megosztanál másokkal, gyere, és tarts work-shopot a Kutírban!

Szabadidős és rekreációs programok: Csatlakozz kiránduló csoportunkhoz vagy vegyél részt jóga óráinkon. Ha van ötleted, hogy miket csinálnál még feltöltődésképpen, akkor ne tartsd vissza!

Nálunk az étkezés szent
A rohanó világ hatására elhanyagoltuk az étkezések szertartásos odafigyelését a minőségre. Az vagy, amit megeszel. És ahogyan eszed! Adjuk meg a módját!

Keddtől péntekig minden nap vegan ebéddel várjuk a diákokat. (Pizza péntek minden héten!!!) Gyere, és ízleld meg finom és egészséges vegán ételeket, és vegyél részt a yogi-lunch programokon!

Vállalj szerepet és alakítsd te is a Kutír atmoszféráját!

Vállalj valami kis feladatot, amivel segíted a Kutír mindennapi működését, fejlődését! Ha van valami, amit vágynál megtanulni, megérteni magadról valaki másról, vagy ötleteid bedobálhatod az ötletdobozunkba online és offline. Ezekből is szemezgetünk, amikor új programokat, work-shopot szervezünk.

Kapcsolat

Cím:  1088 Budapest Szentkirályi utca 34. Fsz.2,

elérhetőség:
Dhira Kutir facebook oldalunk chatjén

e-mailen: [email protected]

telefonon: +36 30 502 4889