Project Description

Pāda-Yātrā 2021

rhdr

Kezdés

Idén nyáron is útnak indul a pāda–yātrā : a Krisna-hívők éves gyalogos zarándoklata, amely ebben az évben Székesfehérvárt követően a Velencei-tó és a Balaton környéki nagyobb városokat, üdülő helyeket látogatja végig.

A zarándokok végig énekléssel, tánccal kísérik útjukat, sőt a zarándoklat utolsó két napjára egy ökrös szekér fogat is csatlakozik a menethez. A különleges indiai hangszereket és dallamokat, a csodaszép keleti öltözékeket, színes szárikat mindenhol nagy érdeklődéssel csodálják, és az együtt éneklő, színes és vidám gyalogos menetet mindenhol nagy örömmel fogadják.

Pāda-Yātrā időponjai:
2021. Július 5-14.
2021. Augusztus 5-14. (erre az időpontra később regisztrálhattok majd)

A pāda–yātrā tradíció eredetileg Indiából származik, az ott élők elsősorban vallási célzattal vettek részt gyalogosan vagy ökrös szekérrel tett zarándoklatokon, de nem egyszer prominens politikusok vagy tanítók is vállaltak gyalogos utazást azzal a céllal, hogy szorosabb kapcsolatba tudjanak kerülni a társadalom különböző csoportjaival, tudják őket személyesen oktatni az életüket érintő témákról, vagy ösztönözni őket az együttműködésre.

A magyar pāda–yātrā zarándok csapatunk elsősorban a Govinda-Klub csapat tagjaiból, Krisna-hívő lelkészekből, fiatal szerzetes tanulókból és önkéntesekből áll össze. Gyaloglásunkkal szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy ebben a bizonytalansággal és veszélyekkel teli időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van a lelki tudatosság fejlesztésére, az egyének és közösségek összefogására, egy élhetőbb, biztonságosabb, emberibb világ megteremtésére. De ehhez változtatni kell a modern fogyasztói társadalom által belénk nevelt, jól megszokott, az élvezetek mohó hajszolására épülő, önző, személytelen életmódunkon.

A zarándoklat mottója ezért: Úton a  változásért

Zarándoklatunkkal pozitív alternatívát kínálva szeretnénk a gyakorlatban is bemutatni, hogy az egyszerű élet és emelkedett gondolkodás, az erőszakmentes, (környezet)tudatos életmód, és egy ősi meditáció, a Hare Kṛṣṇa Mahā Mantra éneklésének gyakorlása, egy fenntartható, békés és boldog élet alternatíváját jelenti mindenki számára.

Helyszínek és időpontok:

Július 5. – Érd + Móricz Zs krt
Július 6. – Pécs
Július 7. – Kaposvár + Szigetvár
Július 8. – Nagykanizsa + Marcali
Július 9. – Siófok -aranypart vége
Július 10. – Siófok víztorony – Petőfi sétány
Július 11. – Keszthely
Július 12. – Balatonlelle, -Boglár, -Fenyve, -Máriafürdő
Július 13. – Zamárdi, Szántód, Földvár..
Július 14. – Fonyód

Ha egyetértesz a zarándoklat céljaival, akkor

  • gyere el, és akár csak pár órára vagy pár napra vegyél részt a gyalogos mentben,

VAGY

  • segítsd utunkat egy nagylelkű adománnyal.

Banki átutaláshoz a következő adatokat használd:

  • Név: Govinda Klub
  • Bank: MKB Bank Zrt.
  • Számlaszám: 10300002-10631821-49020014
  • Megjegyzés: Pada-yatra

Hol tudsz részletesebb információkat kapni?

E-mailban vagy telefonon az alábbi elérhetőségeken:

Triyuga

Triyuga Dász (Somogyi Tibor)
– program-vezető
Tel.: 30/502-4889
Email: [email protected]

116335168 2551900938456290 6547671332355783118 N

Vrajaloka Devi Dāsi (Simon Viola)
– szervező
Tel.: 20/550-5791
Email: [email protected]