Pāda-Yātrā 2024

Kezdés

Idén nyáron is útnak indul a pāda–yātrā : a Krisna-hívők éves gyalogos zarándoklata, amely ebben az évben Budapestet és a Budapest környéki nagyobb városokat követően a Balaton déli partját látogatja végig.

A zarándokok végig énekléssel, tánccal kísérik útjukat. A különleges indiai hangszereket és dallamokat, a csodaszép keleti öltözékeket, színes szárikat mindenhol nagy érdeklődéssel csodálják, és az együtt éneklő, színes és vidám gyalogos menetet mindenhol nagy örömmel fogadják.
Csatlakozz te is! 🙂

Pāda-Yātrā időponja:
2024. Augusztus 1-11.

A pāda–yātrā tradíció eredetileg Indiából származik, az ott élők elsősorban vallási célzattal vettek részt gyalogosan vagy ökrös szekérrel tett zarándoklatokon, de nem egyszer prominens tanítók is vállaltak gyalogos utazást azzal a céllal, hogy szorosabb kapcsolatba tudjanak kerülni a társadalom különböző csoportjaival, tudják őket személyesen oktatni az életüket érintő témákról, vagy ösztönözni őket az együttműködésre.

A magyar pāda–yātrā zarándok csapatunk elsősorban a Govinda-Klub csapat tagjaiból, Krisna-hívő lelkészekből, fiatal szerzetes tanulókból és önkéntesekből áll össze. Gyaloglásunkkal szeretnénk ráirányítani a figyelmet arra, hogy ebben a bizonytalansággal és veszélyekkel teli időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van a lelki tudatosság fejlesztésére, az egyének és közösségek összefogására, egy élhetőbb, biztonságosabb, emberibb világ megteremtésére. De ehhez változtatni kell a modern fogyasztói társadalom által belénk nevelt, jól megszokott, az élvezetek mohó hajszolására épülő, önző, személytelen életmódunkon.

A zarándoklat mottója ezért: Úton a változásért

Zarándoklatunkkal pozitív alternatívát kínálva szeretnénk a gyakorlatban is bemutatni, hogy az egyszerű élet és emelkedett gondolkodás, az erőszakmentes, (környezet)tudatos életmód, és egy ősi meditáció, a Hare Kṛṣṇa Mahā Mantra éneklésének gyakorlása, egy fenntartható, békés és boldog élet alternatíváját jelenti mindenki számára.


RÉSZLETES PROGRAMTERV HAMAROSAN

Hol tudsz részletesebb információkat kapni?

E-mailban vagy telefonon az alábbi elérhetőségeken:

Muralī-Kṛṣṇa Dāsa (Fodor Mátyás)
– program-szervező
Tel.: 30/220-7136
Email: [email protected]

Kṛṣṇāmṛta Devī Dāsī (Lichtblau Krisztina)
– szervező
Tel.: 30/651-0667
Email: [email protected]